SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Arşiv

Tarımda umut verici adım!

Güncelleme: 20:30 - 07.12.2023
Tarımda umut verici adım!

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, uzun yıllar verdikleri mücadelenin dikkate alınmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. ‘Süt Destekleme Primi’nin, örgütlü üreticiye 15 kuruş/litre, örgütsüz üreticiye 7 kuruş/litre üzerinden açıklanması süt sektöründe olumlu karşılandı.
 
 USANMADAN ANLATTIK

Yıllardan bu yana Tarım Bakanlığı’na söz konusu öneriyi ilettiklerini söyleyen Tire Süt Kooperatifi ve İzmir Tarım Grubu Başkanı Mahmut Eskiyörük “Kooperatifleşmesinin gelişmesi için uygulamanın çok önemli olduğunu uzun yıllar göreve gelen her Bakanımıza anlattım. Türkiye’yi adım adım dolaşarak bu önerimizi dile getirdik. Sonunda uygulamaya geçildi. Nihayet şimdi umutlandım.  

Prim oranları yetersiz de kalsa, uygulama kooperatifçiliği tetikleyecektir. Bu tür desteklerle ithalat değil ihracat yapan bir Türkiye yaratacağız. Çünkü Türkiye tarımla, tarım kooperatifleşmeyle kalkınır” diye konuştu.
 
tiresuthaber.jpg

TARİHİ ADIM

Farklı prim uygulamasının daha önce Faruk Çelik’in Bakanlığı döneminde de uygulamaya girdiğini ancak sonrasında geri çekildiğini belirten Eskiyörük kooperatifleşmenin ancak teşvik yoluyla gelişeceğine dikkat çekerek  
“Güçlü kooperatiflerle gıda güvenliği sağlanacak, üretim maliyetleri düşecek ve  kayıt dışılık engellenecektir.  Haksız rekabeti  önlemenin sigortası da kooperatiflerdir. Üretim planlaması ve fiyat istikrarı oluşturularak üreticiye pazar güvencesi getirilirken, sanayiciye kaliteli ürün tedarik edilecektir. Kooperatifler, kaliteli ürün tedarik edeceğinden hem üretici, hem de sanayici kazançlı çıkacak. Dolayısıyla da tüketici korunmuş olacak. Kısacası teşvikle kooperatifleşmenin önü açılarak, Türk tarımının yıllardır kronikleşen birçok sorununa kökten çözüm sağlanacaktır” dedi.
 
TÜRK TARIMI ADINA TEŞEKKÜR

Bu adımın farklı üretimlere de yayılması gerektiğine işaret eden Eskiyörük “Görüşlerimizi dikkate alarak bu tarihi karar nedeniyle Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin şahsında emeği geçen herkese Türk Tarımı adına teşekkür ederim”  diye konuştu. 

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Arztakvimi.com.tr içerisinde yayınlanan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Sitede yer alan tüm içerikler kişisel görüşlere dayanmaktadır. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, mevduat kabul etmeyen bankalar, portföy yönetim şirketleri ile müşteri arasında imzalanacak sözleşme çerçevesinde sunulmaktadır.

Sitemizde bulunan bilgiler ve görüşler, sizin mali durumunuz, risk – getiri beklentileriniz ile uyuşmayabilir. Ayrıca burada yer alan bilgilere dayanarak, yatırım kararı verilmemelidir. Bu nedenle doğabilecek kayıp ve zararlardan, arztakvimi.com.tr sorumlu tutulamaz.

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler

Yorumunu Yaz