Facebook Twitter Instagram
    Haber Peri
    Facebook Twitter Instagram
    Haber Peri
    Anasayfa » Vatandaşlardan Duyarlı Olmaları İstendi
    Çevre

    Vatandaşlardan Duyarlı Olmaları İstendi

    Haber PeriBy Haber PeriOcak 24, 2021Yorum yapılmamış2 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Odunpazarı Belediyesi, sokakta yaşayan hayvanlar için gerçekleştirdiği besleme faaliyetlerine aksatmadan devam ediyor. Yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar, belediye ekipleri tarafından besleniyor. Sokak hayvanlarının soğuk kış günlerinde aç ve susuz kalmamaları için çalıştıklarını ifade eden Hayvan Sağlığı Merkezi Ekipleri, Eskişehir’i etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışının sokaklarda kalan hayvanlar için ölümcül olabileceğini belirtti. Soğuk hava şartlarında sokak hayvanları için alınacak küçük önlemlerle onların hayatının kurtulabileceğini vurgulayan ekipler, sokakta yaşayan hayvanların, bu soğuk günlerde aç ve susuz kalmamaları için vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi.

    Sokakta yaşayan hayvanların, kışın yiyecek bulma ve vücut ısılarını korumak için her zamankinden fazla enerji harcadığını belirten ekipler, sokakta yaşayan birçok hayvanın su bulamadığı için ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Vatandaşlardan sokakta yaşayan hayvanlar için sokakta uygun yerlere su bırakmasını isteyen ekipler, su kabındaki suyun donup donmadığının düzenli olarak  kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

    Belediye Ekipleri Koca Çınarları Ziyaret Etti

    Öte yandan Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, koronavirüs salgını nedeniyle geçici bir süre çalışmaları durdurulan Koca Çınar Yaşam Merkezi müdavimlerini evlerinde ziyaret etti. Koca çınarlarla sohbet ederek sağlık durumları ile ilgili bilgi alan yetkililer, onlara Odunpazarı Belediyesi’nin 2021 yılı takvimini hediye etti.

    Odunpazarı Belediyesi, bir vefa örneğine daha imza attı. Koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılı Mart ayından beri çalışmaları durdurulan Koca Çınar Yaşam Merkezi’nin müdavimlerini unutmayan Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri Koca çınarlara Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un selamlarını ileterek, onlara Odunpazarı Belediyesi’nin 2021 yılı takvimlerini hediye etti.

    Ziyaret sırasında koca çınarlarla sohbet eden yetkililer, sağlık durumları ile ilgili bilgi aldı. Koca çınarlara pandemi döneminde neler yaptıklarını da soran yetkililer, koca çınarların sorunları ve taleplerini ise not alarak, ilgili birimlere yönlendirdi.

    Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü yetkililerine ziyaretleri için teşekkür eden koca çınarlar, Koca Çınar Yaşam Merkezi ve arkadaşlarını çok özlediklerini belirtti.

     

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Haber Peri
    • Website

    Related Posts

    Ankara Valiliği Orman Yangınlarıyla Mücadele İçin Ormanlara Girişleri Yasakladı

    Temmuz 3, 2023

    Japon Deprem Uzmanı İstanbul Depremi ile İlgili Açıklamalarda Bulundu

    Haziran 25, 2023

    İstanbul’da Ormanlık Alanlara Girişler Yangın Önlemi Amacıyla Yasaklandı

    Haziran 23, 2023

    Leave A Reply Cancel Reply

    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    © 2023 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.